Keski-Suomen Tanssin Keskuksen uutiskirje / huhtikuu 2019

UUTISKIRJE HUHTIKUU 2019

 • Keski-Suomen Tanssin Keskuksen elämyspalvelut
 • Haku auki: Taideapteekin 10-vuotisjuhlavuosi etsii taiteilijoita
 • Haku auki: Kaupunkitanssija
 • Kulttuurimatkailun kehittäjäfoorumi 25.4.
 • Glamour & Glam goes Hollywood 27.4.
 • Kansainvälinen tanssin päivä 29.4.
 • One Next to Me 23.5.
 • Tanssin Kokeiluareena 23.5.
 • Puistotanssit Lounaispuistossa
 • Strech 2019 Turku
 • Tanssin Aika etsii yhteistyökumppaneita syksylle

***

KESKI-SUOMEN TANSSIN KESKUKSEN ELÄMYSPALVELUT

Tarvitsevatko työyhteisösi tapahtumat, tyhy-toiminta tai juhlat tanssillista ohjelmaa?

Keski-Suomen Tanssin Keskukselta on mahdollista tilata tanssiesityksiä ja -työpajoja monenlaisiin tilaisuuksiin. Ole yhteydessä ja kerro toiveesi meille, löydämme varmasti valikoimastamme teille sopivan kokonaisuuden. Tarjontaamme voi tutustua täältä.

Ajankohtaista voisi olla tapahtumien piristykseksi Puutarhatontut, jotka osaavat ilahduttaa ja viihdyttää niin lapsiyleisöä kuin aikuisiakin!

 

HAKU AUKI: TAIDEAPTEEKIN 10-VUOTISJUHLAVUOSI ETSII TAITEILIJOITA

Taideapteekin 10-vuotisjuhlavuoden syyskauden ohjelmaan haetaan taiteilijoita Jyväskylässä

Jo kymmenen vuoden ajan ovat jyväskyläläiset ja vähän kauempaakin tulleet taiteilijat tuoneet Taideapteekin kulttuuriohjelmalla iloa, elämyksiä ja vaihtelua ikäihmisten arkeen. Tänä vuonna vietetään Taideapteekin 10-vuotisjuhlavuotta ja nyt haetaan taiteilijoita syyskauden ohjelmaan, joka juhlistaa merkkivuotta vuoden loppuun saakka.

Taideapteekkiin tarjottavien esitysten tulee olla ammattimaisesti toteutettuja. Painopiste on osallistavassa ohjelmassa, jonka estradeina toimivat hoivakodit, palvelutalot ja kuntouttavan päivätoiminnan yksiköt ja hyvinvointikeskukset. Mukaan toivotaan myös ikäkaariajatuksella toteutettuja esityksiä, joihin voi kutsua lähikoulujen tai -päiväkotien lapsia.

Taideapteekin ohjelma rakentuu sekä esitys- että työpajatarjonnasta laajalla taiteenlajikattauksella, mukana on aiemmin ollut mm. musiikki, tanssi, draama sekä kuva-, valokuva- ja sanataide. Ohjelmistoon toivotaan niin nuoria kuin iäkkäämpiäkin taiteilijoita ja erityisesti uusia, tuoreita ohjelmaideoita. Taideapteekkiin mukaan valituille maksetaan palkkio.

Taiteilijaksi syyskauden 2019 ohjelmaan voi hakea 14.4. mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa: www.jyvaskyla.fi/lomakkeet/ilmoittautuminen-taideapteekkiin

Tarkempia tietoja taiteilijahausta: https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut/ikaihmiset/taideapteekki/esiintyjaksi-taideapteekkiin

Taideapteekin toimintaa järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja vanhuspalvelut.

Lisätietoja:
suunnittelija Riikka Polso, p. 014 266 1664, riikka.polso(a)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/taideapteekki

 

HAKU AUKI: KAUPUNKITANSSIJA

Hei sinä tanssin ammattilainen! Olet innokas ja innovatiivinen tuomaan tanssia kaupunkikuvaan ja osaat sosiaalisen median käytön, hae siis meille kaupunkitanssijaksi!

Työnkuva:
Kaupunkitanssijan tulee valmistaa lyhyehkö, kierrätettävä sooloteos sekä teokseen liittyvä työpaja. Teos kuvataan myöhempää markkinointia varten. Kaupunkitanssijan tehtävä on myös hoitaa Puistotanssit 18.7. tuottamalla tapahtumaan tanssillista sisältöä (esitys, työpaja).

Kaupunkitanssija kaappaa KSTK:n Instagram-tilin ja päivittää sosiaalista mediaa työskentelyjaksonsa aikana. Työjakso tulee sijoittua kesä-elokuulle ja hänen tulee työskennellä vähintään kahden viikon jakso Jyväskylässä tehden kaupungissa pr-työtä tanssille. Tanssijalle tarjotaan sali harjoittelua varten Jyväskylästä.  Kaupunkitanssijalle maksetaan kuukauden palkka 2300e. Ennen työskentelyjakson aloittamista, KSTK ja tehtävään valittu tanssija kokoontuvat tuotantopalaverin merkeissä.

KSTK ei tarjoa matkoja eikä majoitusta työskentelyjaksolle, mutta voi auttaa majoituksen etsinnässä.

Haku päättyy 15.4.2019. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sekä cv osoitteeseen: info(a)tanssinkeskus.fi

Lisätietoja antaa KSTK:n toiminnanjohtaja Mari Hautala, puh. 044-399 22 34

 

KULTTUURIMATKAILUN KEHITTÄJÄFOORUMI 25.4. 

Seuraava Kulttuurimatkailun kehittäjäfoorumi To 25.4. on teemaltaan ”Kulttuurista hyvinvointia matkailijalle” ja keynote puhujina kuullaan Tiina Vainiota (Allas Sea Pool), joka kertoo Allas Sea Poolista kaupunkielämän keskuksena, Katariina Hiukkaa (Keski-Suomen Tanssin Keskus), joka kertoo uusista ympäristöistä teoksille ja kohderyhmille ja Noora Kokkoa (Your Local Host) joka lähestyy aihetta luonnon ja paikallisten osallistamisen näkökulmasta.

Puhujien jälkeen Työpajaosuutta ohjaa Soila Palviainen Aurana Oy:stä. Toisessa tuotteistamistyöpajassa kuulemme vinkkejä hinnoitteluun ja ansaintaan. Soila ohjaa myös pienryhmiä, mikäli haluatte työstää omaa ideaanne muodostamallanne ryhmällä.

Ilmoittautuminen on jo alkanut ( www.ctcb.metropolia.fi/jyvaskyla) ja jatkuu 18.4. saakka.

Tilaisuus pidetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella, Rajakatu 35, 40200 JKL tilassa F 207

 

GLAMOUR & GLAM GOES HOLLYWOOD 27.4.

Tervetuloa mukaan Hollywoodin hohtoiseen Glamour & Glam -iltaan Oscar-gaalan hengessä. Vuoden 2019 Glamour & Glam -tapahtuma järjestetään lauantaina 28.4.2019 Jyväskylän kaupunginteatterilla.

Astele punaisella matolla, poseeraa paparazzeille, nauti huikeista eri aikakausien elokuvasävelmistä Jyväskylä Sinfonian soittamina ja Jyväskylän kaupunginteatterin solistien tulkitsemina. Ja koska elokuvateemaista iltaa vietetään, on myös valkokangas käytössä. Tunnelmallisessa illassa nähdään myös Saga Elglandin ja Visa Niemelän tanssillinen makupala. Suuren näyttämön upean konserttiosion jälkeen ilta jatkuu yleisölämpiössä livebändin tahdissa tanssien. Pienen näyttämön discossa jorataan DJ:n tahdissa riemukkaissa tunnelmissa. Glamour & Glam -etkot voit viettää nauttimalla Sodexon loihtiman Hollywood Dinnerin ennen illan gaalaa.

Glamour & Glam –illan yhteistuotantotahoina toimivat Keski-Suomen Tanssin Keskus, Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri. Kapellimestarina toimii Jari Puhakka.

LIPUT
38 / 36 / 28 € teatterin lippumyymälästä;
40,50 / 38,50 / 30 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

Dinner & Show -paketti 58 / 56 €
Lisätietoja Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilta.


Kuvassa Saga Elgland ja Visa Niemelä

KANSAINVÄLINEN TANSSIN PÄIVÄ 29.4. 

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään joka vuosi ympäri maailmaa 29.4. Päivä on kunnianosoitus tanssille, joka yhdistää ihmisiä kulttuuritaustasta ja politiikasta riippumatta. Päivää juhlistetaan tapahtumin myös eri puolella Suomea.

Keski-Suomessa tanssin päivän tapahtumia:

La 27.4. klo 18-23 Veturitalleilla. Järjestäjä Gradian tanssinopetus yhteistyössä SADE ry:n, Tuffin ja Homma haltuun -hankkeen kanssa
Ma 13.5. klo 19 Jyväskylän kaupunginteatteri. Järjestäjä Jyväskylän Tanssiopisto

Keski-Suomen ulkopuolisia tanssin päivän näytöksiä löydät täältä.

 

ONE NEXT TO ME 23.5.

“One Next To Me” on Tanssiryhmä Off/Balancen ensimmäinen kansainvälinen tanssiyhteistuotanto, jonka esiintyjät tulevat viidestä eri maasta. Konseptin ja koreografian on luonut kansainvälistä nousujohteista uraa Berliinissä tekevä tanssitaiteilija Milla Koistinen.

Teos on rakennettu seitsemän tanssijan ydinryhmälle ja kahdelle vaihtuvalle ammattilaisesiintyjälle sekä ryhmälle paikallisia ei-ammattilaisia. Tanssiteos käsittelee hellyyden ja väkivallan välistä suhdetta, niiden fyysistä ilmentymistä ihmiskehossa ja sitä kuinka ne välittyvät ihmiskehosta toiseen erilaisissa tilanteissa. Teos pohtii valintaa kahden vastakkaisen tilan välillä ja mikä ohjaa meitä tekemään näitä valintoja. Keskiössä ovat kehon reaktiot; kuinka hellyys ilmenee liikkeissä, mitä kehossa tapahtuu sen kohdatessa väkivaltaa? Teos tutkii fyysisen käytöksen leviämistä ihmisjoukoissa, kuinka tarttuvaa ihmisten käytös ja fyysinen olemisen tapa voi olla, ja mitä meissä tapahtuu fyysisellä tasolla, kun olemme vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Teos pureutuu polarisoitumiseen ja tutkii sitä fyysisyyden kautta. Tanssiteos luottaa taiteen kykyyn muokata ajatteluamme ja synnyttää toivoa ristiriitaistenkin teemojen keskellä tehden katsomiskokemuksesta ainutlaatuisen.

“People are mostly layers of violence and tenderness wrapped like bulbs, and it is difficult to say what makes them onions or hyacinths.”
– Eudora Welty

Konsepti ja koreografia: Milla Koistinen
Esiintyjinä: Nathalie Baert, Fanny Didelot, Elina Häyrynen, Terhi Kuokkanen, Àngel Duran Muntada, Elton Petri sekä Riikka Puumalainen
Musiikki: Paul Valikoski
Lavastus- ja valosuunnittelu: Ladislav Zajac
Dramaturgia: Synne Behrndt
Puvustus: Lee Méir ja Judith Förster
Tuottajat: Jana Lüthje (M.i.C.A. – Movement in Contemporary Art), Milla Koistinen
Tuotanto: Haupstadkulturfonds ja Koneen Säätiö
Osatuotanto: STADT: SALZBURG Magistrat, Kultur, Bildung und Wissen Land Salzburg, Abteilung Kultur, Bildung und Gesellschaft, Jenny ja Antti Wihurin rahasto
Yhteistuotanto: Tanssiryhmä Off/Balance (Jyväskylä), Tanssiteatteri Minimi (Kuopio), 4.15 Performance Platform (Salzburg)

Torstaina 23.5. klo 19 kaupunginteatterin suuri näyttämö.
Liput: 20€ / 20€ / 14€ kaupunginteatterin lipunmyynnistä tai täältä.

 

TANSSIN KOKEILUAREENA 23.5.

KSTK:n toinen Tanssin Kokeiluareena järjestetään 23.5. One Next To Me -esityksen jälkeen kaupunginteatterin lämpiössä. Illassa nähdään Sara Gurevitschin ja työryhmän teos Zoe. Iltaan mahtuu vielä 1-2 keskeneräistä teosta. Ilmoittaudu mukaan 30.4. mennessä. Esitys saa olla hyvinkin keskeneräinen, rohkaisemme tuomaan raakileen keskusteltavaksi. Esitys saa sisältää muitakin esittävän taiteen elementtejä kuin tanssia.

Kokeiluareenassa julkaistaan myös Tanssin Aika 2019 ohjelmisto. 

Kokeiluareena on Keski-Suomen Tanssin Keskuksen uusi esitysmuoto. Kokeiluareenoissa nähtävän soolotanssiteoksen lisäksi iltaan on mahdollista tuoda oma työvaiheessa oleva teos. Esitysten jälkeen järjestettävä feedback forum mahdollistaa yleisön ja taiteilijan välisen palautteen annon ja saannin.

 

PUISTOTANSSIT LOUNAISPUISTOSSA
Keski-Suomen Tanssin Keskus tarjoaa yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa Lounaispuiston Kesässä Puistotanssit. Puistotanssiohjelma on seuraava:

18.6. Juhannustanssit: Lotta Terävä ja Eetu Laitinen, duettoesitys sekä paritanssiopetusta
18.7. Kaupunkitanssijan tanssiinkutsu: KSTK:n kaupunkitanssijan sooloesitys ja työpaja
1.8. Kesäillan tanssit: Terhi Kuokkasen Kesä-soolo sekä yhteisöllinen työpaja
15.8. Lelujen karnevaalit: Saga Elgland ja Visa Niemelä, duetto Balleriina ja Akrobaatti. Lasten Lystien avajaiset, paljon ohjeisohjelmaa.

Tapahtumat ovat maksuttomia! Lounaispuiston koko kesän ohjelman näet täältä.

 

STRETCH 2019 TURKU

Tanssin ammattilaiset pohjoismaista, baltiasta sekä euroopasta kokoontuvat Turkuun 17.-20.10., Strech tarjoaa keskustelua, aamutunteja ja verkostoitumista tanssin ammattilaisten kesken. Vuoden 2019 teema on Expanding Professionalism – ammattitaidon laajentaminen.

Lisätietoa Sretch -tapahtumasta löydät täältä.
Ilmoittautuminen on alkanut, ilmoittautua voit täällä.

 

TANSSIN AIKA 2019 ETSII YHTEISTYÖKUMPPANEITA

Tanssin Aika – Jyväskylä dance Festival järjestetään 14. kerran 25.-28.9. Jyväskylässä, Äänekoskella, Muuramessa ja Keuruulla.

Haluatko olla mukana yhdessä Suomen merkittävimmistä nykytanssia esittelevistä festivaaleista? Etsimme yhteistyökumppaneita käsiohjelmaan ja esityksiin erilaisin sopimusehdotuksin. Jos kiinnostus heräsi, ota yhteyttä tuottajaan Katariina Hiukkaan: katariina.hiukka(a)tanssinkeskus.fi, 045-344 5136

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa:
Pin It
Bookmark the permalink.

Comments are closed