Kokeiluareena

Tanssin Keskus järjestää Juomatehtaan Studiolla ensimmäistä kertaa kokeiluareenan. Kokeiluareena on esitysilta, jossa nähdään tällä kertaa kaksi keskeneräistä esitystä:  Mira Kauton ”Station to station to station” (ensi-ilta tammikuun lopussa) ja Marianne Lepän vielä nimetön sooloteos.

Esitysten jälkeen järjestettävä feedback forum mahdollistaa yleisön ja taiteilijan välisen palautteen annon ja saannin. Feedback forumia vetävät Terhi Kuokkanen ja Anna Ruth.

***
Station to Station to Station on sattumanvaraisesti muotoutuva aikakapseli, joka viittaa samalla johonkin tulevaan sekä kurottaa menneeseen. Teoksen tekijät haluavat matkailla ajassa, muuttaa kokemusta menneestä tuomalla sieltä jotain tähän hetkeen, tai olla jo jossain kaukana muualla.

Matkaa tekevät yksi esiintyjä (Mira Kautto), joka voi ainakin välillä olla kuka tahansa; Timo Kaukolammen elektroninen live säestys sekä Jenni Pystysen näyttämökuvat jotka ovat joko ennakkoaavistus tai kuva menneisyydestä.

Tukijat: [DNA], Great Amber concert hall, festival Homo Novus, Kekäläinen & Company, Ehkä-tuotanto, Oskar Öflunds Stiftelse sr, Zodiak – Uuden Tanssin Keskus

Mira Kautto on helsinkiläinen tanssija ja koreografi. Station to Station to Station on Kauton viides sooloteos, ja se jatkaa hänen tanssimiseen ja kehon intuitioon tiiviisti sitoutunutta työskentelyä. Omien teosten lisäksi Kautto työskentelee säännöllisesti esiintyjänä muiden taiteilijoiden teoksissa, sekä toimii erilaisissa tehtävissä tanssin ympärillä.
***
Tanssin Kokeiluareenan toisena keskeneräisenä teoksena nähdään Marianne Lepän valmistuva sooloteos. Marianne kuvailee sooloaan seuraavasti: ”Käsittelen ja hahmotan elämää liikkeen kautta ja ajatus sooloon on kytenyt mielessä jo muutamia vuosia. Viime vuonna 50 -vuotissyntympäivilleni tein esityksen, jossa koreografillisena avustajana toimi Saga Elgland. Tanssin Kokeiluareena on luonteva jatkumo yhteistyölle.”

Marianne Leppä on esittävien taiteiden ja liikunnan moniottelija; hän työskentelee Keski-Suomessa laaja-alaisesti kentällä niin esiintyjänä kuin ohjaajan/opettajan toimissa. Hän hallitsee tanssin, ilma-akrobatian ja joogan hyödyntäen niitä kekseliäästi omassa taiteellisessa työskentelyssään. Leppä on muiden muassa tanssinut afrotanssia monissa suomalais-afrikkalaisissa kokoonpanoissa sekä toiminut tanssija-akrobaattina jyväskyläläisen nykysirkusryhmä Company Uusi Maailman ja Saga Elgland Companyn teoksissa.
***
VAPAA PÄÄSY!

 

Comments are closed