Kulttuuritalo Villa Rana

Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry on perustamassa monitaiteista kulttuuritilaa historiallisesti merkittävään, Seminaarinmäellä sijaitsevaan Villa Rana -rakennukseen. Kulttuuritalo Villa Rana -hanketta on lähdetty toteuttamaan vuonna 2017 ja Villa Ranaan oli tarkoitus muuttaa vuoden 2018 aikana. Valitettavasti hanke ei toteudu vielä vuonna 2019 ja näin ollen se viivästyy vielä ainakin vuodella.

Tieto viivästymisestä saatiin joulukuun 10. päivä kiinteistön nykyiseltä omistajalta Keski-Suomen Suojeltavat Museokiinteistöt Oy:ltä. Viivästyminen johtuu Villa Ranan kaava-alueen epäselvyydestä.

Tällä hetkellä kiinteistön kaava-alueesta neuvotellaan Jyväskylän kaupungin kaavoituksen, Keski-Suomen Suojeltavat museokiinteistöt Oy:n ja rakennuksen entisen omistajan Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kesken. Kaikilla tahoilla on tavoitteena, että kulttuuritalo Villa Rana -hanke saadaan toteutettua mahdollisimman pian tästä viivästyksestä huolimatta.

Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistyksen jäsenyhteisöt ovat Keski-Suomen Tanssin Keskus, Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis, Keski-Suomen Elokuvakeskus, Teatterikone ja Keski-Suomen Kirjailijat. Yhdistyksen jäsenyhteisöt tulevat tekemään yhteistyötä myös vuoden 2019 aikana, mutta yhteistä tilaa ei näillä näkymin vuokrata.

 

Comments are closed