Tammikuun uutiskirje 2018

LYHYESTI

  • Kulttuuritalo Pop Up:n avajaiset
  • Kulttuuritalo Pop Up:n kevät 2018
  • Karoliina Lahdenperä tanssija-koreografiksi Glamour & Glamiin
  • Kutsu Keski-Suomen alueen tanssitaiteilijoille: Strategiatapaaminen 6.2.
  • Tanssin Aika -festivaalin ohjelmistohaku päättyy 12.1.
  • Haku vuoden 2018 OuDance-festivaaliohjelmistoon ja JoJon tuotantohaku vuodelle 2019
  • ICE HOT Nordic Dance

KULTTUURITALO POP UP:N AVAJAISET
Lämpimästi tervetuloa Kulttuuritalo Pop Up avajaisiin! Lauantaina 13.1. klo 12-14 Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry järjestää Kulttuuritalo Pop Up:n avajaiset, jossa on koko perheelle suunnattua ohjelmaa. Kulttuuritalo Pop Up:ssa pyörii Keski-Suomen elokuvakeskuksen lyhytelokuvanäytös, sekä Loiskis orkesterin musamaationäytös. Tule tutustumaan kulttuuritalo Pop Up:n toimijoihin ja osallistumaan arvontaan, jossa arvomme lippuja kevätkauden ohjelmiin.

Kauppakeskus Kolmikulman aulassa esiintyy klo 12, 12.30, 13 ja 13.30 Loiskis Trio ja Tanssin Keskuksen Pupu, joka on tuttu Off/Balancen teoksesta Matolainen. Avajaisissa on myynnissä myös toimijoiden tuotteita.

Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry on vuokrannut väliaikaisen tilan Jyväskylän keskustan kauppakeskus Kolmikulmasta. Kulttuuritalo Pop Up:ksi nimetty tila on yhdistyksellä käytössä toukokuun loppuun saakka.

Osoite:
Kulttuuritalo Pop Up
Kauppakeskus Kolmikulma
Puistokatu 2, 40100 JKL (sisäänkäynti puistokadun puolelta)

Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry jäsenyhteisöt ja Kulttuuritalo Pop Up:n toimijat ovat:
Keski-Suomen Elokuvakeskus
Keski-Suomen Kirjailijat
Keski-Suomen Tanssin Keskus
Loiskis-Orkesteri
Teatterikone

KULTTUURITALO POP UP:N KEVÄT 2018
KSTK haki viime vuoden lopussa valtakunnallisesti tanssisisältöjä Pop Up:n ohjelmistoon. Hakemuksia saapui 39, joista tilaan valittiin seitsemän teosta. Julkaisemme teokset ja esityskalenterin tammikuun aikana (vko 3). Kiitos kaikille hakijoille!

Lisäksi KSTK on nimittänyt työryhmän suunnittelemaan Kulttuuritalo Pop Up:iin ammattitaiteilijoille monipuolista ammattilaistoimintaa. Kevään sisällöt tarkentuvat alkukevään aikana.

Kulttuuritalo Pop up:n aikataulu tarkentuu pian. Tiedotamme aikatauluista takermmin nettisivuillamme ja Pop up:n aikataulut kokonaisuudessaan löytyvät osoitteesta: Kulttuuritalojkl.com
Kulttuuritalo Pop up on Jyväskylän keskustassa sijaitseva väliaikainen esitystila, jota hallinnoi Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry. Tukiyhdistyksen jäseniä ovat Tanssin Keskuksen lisäksi Keski-Suomen elokuvakeskus, Teatterikone, Loiski-orkesteri ja Keski-Suomen kirjailijat.

Kulttuuritalo Pop Up tarjoaa monipuolista ohjelmaa mm. teatteria, tanssia, elokuvia ja lastenmusiikkia esitysten, työpajojen ja avoimen ohjelman muodossa. Tilassa on n. 140m2 ja siellä on yksi muunneltavissa oleva näyttämötila loivasti nousevalla katsomolla. Katsomopaikkoja on n. 80 hengelle.

Mist (Karoliina Lahdenperä & Ima Iduozee). Kuva: Matti Häyrynen.

KAROLIINA LAHDENPERÄ TANSSIJA-KOREOGRAFIKSI GLAMOUR & GLAMIIN
Jyväskylä Sinfonian säestämään soolotanssiteoksen tanssija-koreografiksi valittiin jyväskyläläinen tanssitaiteilija Karoliina Lahdenperä. Tanssiteoksen kantaesitys on Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä Glamour & Glam –tapahtumassa 28.4.

Glamour & Glam järjestetään toista kertaa Jyväskylässä, vapun kynnyksellä. Hilpeää iltaa vietetään hippimeiningin, huikean musiikin, tanssin ja leffan pyörteissä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskus, Keski-Suomen Tanssin Keskus, Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri.

Lisätietoja tapahtumasta:
Jyväskylän kaupunginteatteri

KUTSU KESKI-SUOMEN ALUEEN TANSSITAITEILIJOILLE: STRATEGIATAPAAMINEN 6.2.
KSTK:ssa valmistellaan uutta strategiaa tuleville vuosille. Toteutamme strategiatapaamisia eri sidosryhmien kanssa, joista yksi järjestetään alueen tanssitaiteilijoille tiistaina 6.2. Tilaisuudessa pääsette itse vaikuttamaan esimerkiksi siihen, miten haluatte KSTK:n vastaavan tanssin ammattilaisten tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa. Strategiapalaveri pidetään KSTK:n toimistolla kello 10-12. Strategiatapaamiset vetää strategia-asiantuntija Jupe Pohjolainen. Ennakkoilmoittautuminen tilaisuuteen 2.2. menessä osoitteeseen info@tanssinkeskus.fi. Lämpimästi tervetuloa!

TANSSIN AIKA -FESTIVAALIN OHJELMISTOHAKU PÄÄTTYY 12.1.
Kolmastoista Tanssin Aika –festivaali järjestetään Jyväskylässä 26.-29.9.2018. Festivaali etsii ohjelmistoonsa teoksia ja projektiehdotuksia niin näyttämö- ja klubitiloihin kuin erilaisiin julkisiin tiloihin ja urbaaneihin ympäristöihin. Esitystiloja voivat olla mm. Aalto-Sali, Kulttuuritalo Villa Rana, museot, galleriat, kauppakeskukset, sekä keskustan alueelle sijoitettava lasikontti.

Vuoden 2018 ohjelmistoon haemme erityisesti kaupunkitilaan sijoittuvia liikettä ja valoa yhdisteleviä teoksia ja esityskonsepteja. Lisäksi järjestämme yhdelle tanssiteokselle kolmen kunnan maakuntakiertueen, joka on osa Tanssin Aika -festivaalia.

Tanssin Aika -festivaalin tuottaa Keski-Suomen Tanssin Keskus. Hakemusten tulee olla perillä perjantaina 12.1.2018. Taiteellinen johtaja tekee ohjelmistovalinnat tammi-helmikuussa 2018. Ohjelmistoon voidaan kutsua teoksia myös haun ulkopuolelta.

Hakemuksessa tulee olla:
– Hakijan nimi, osoite ja yhteystiedot
– Teoksen nimi ja teoskuvaus
– Koreografin ja/tai työryhmän lyhyt esittely
– Esityksen kesto ja ikäsuositus
– Tekniset tiedot, tilavaatimus/tilatoive, rakennusaika, sekä maininta onko teos toteutukseltaan muokattavissa
– Linkki teoksen taltiointiin (jos teos ei ole valmis, niin taltiointiin harjoituksista tai saman työryhmän aiemmasta työstä)

Hakemukset lähetetään osoitteeseen antti.lahti@tanssinkeskus.fi

Lisätietoja:
www.tanssinaika.fi
info@tanssinkeskus.fi
https://www.facebook.com/tanssinaika/

Time of Dance –festival 2018: Open call 5.12.2017-12.1.2018
Dance Center of Central Finland is now accepting submissions for the 13th Time of Dance –festival to take place in Jyväskylä 26.-29.9.2018. The submissions can be based on black-box, theater, street/outdoor or alternative spaces.

Companies, dance groups or independent choreographers should send their applications by January 12th, 2018.  The selections for the festival is made by artistic director Antti Lahti (January-February 2018).

Applications / Information on the submitted work
– Contact person (name, address, email, phonenumber)
– Name of the work and a description
– Brief bio of the company/choreographer/dancers
– Duration, age recommendations
– Technical requirements
– Link to a video of the work (or previous works)

Send applications to: antti.lahti@tanssinkeskus.fi

More information:
www.tanssinaika.fi
https://www.facebook.com/tanssinaika/

Contact:
info@tanssinkeskus.fi
antti.lahti@tanssinkeskus.fi

​HAKU VUODEN 2018 OUDANCE-FESTIVAALIOHJELMISTOON JA JOJON TUOTANTOHAKU VUODELLE 2019
Hakuaika 14.12.2017 – 31.1.2018

Vuosittainen OuDance-festivaali järjestetään jälleen 12.-16.9.2018 Oulussa. Festivaaliohjelmistoon haetaan eri tanssimuotoihin perustuvia tanssiteoksia, esityksiä julkisiin tiloihin ja festivaaliklubille sekä yleisötyöideoita. Täytä hakukaavake osoitteessa: https://www.jojo.fi/festivaalihaku

JoJon ohjelmistoon haetaan eri tanssimuotoihin perustuvia kantaesitysteoksia ja vierailuteoksia, esityksiä julkisiin tiloihin sekä yleisötyöideoita. Voit hakea tuotanto- ja vierailuhakemuksella koko vuoden 2019 ohjelmistoon tai kohdentaa hakemuksesi suoraan seuraaviin ohjelmistopaikkoihin:
– Kansainvälinen lasten ja nuorten teatterifestivaali, lapsille ja nuorille suunnattu suuren tai pienen näyttämön vierailuteos
– Viikolle 11 tai 12 live-musiikkia sisältävä vierailuteos

Vuosittain JoJo tuottaa 4-5 uutta tuotantoa ja ottaa kantaohjelmistoonsa 4-5 vierailua. Ohjelmistoon valituilta uusilta tuotannoilta edellytetään JoJon tuen lisäksi myös omarahoitusosuutta. JoJon myöntämä tuotantotuki ei ole apuraha. Tukeen liittyvät sitoumukset käydään kunkin tuotantoon valitun työryhmän kanssa läpi ensimmäisissä tuotantopalavereissa.

Hae JoJon ohjelmistoon täyttämällä alla oleva hakukaavake osoitteessa https://www.jojo.fi/documents

Lisätiedot:
Helena Lindqvist, toiminnanjohtaja
helena.lindqvist(at)jojo.fi / 050 46 44 880

ICE HOT NORDIC DANCE
Seuraava ICE HOT -katselmus järjestetään 12.-16.12.2018 Reykjavikissa Islannissa. Katselmuksien ohjelmisto koostuu live-esityksistä, tanssiteosten ja -taiteilijoiden esittelyistä, seminaareista sekä verkostoitumistilaisuuksista. Katselmuksiin saapuu festivaalijärjestäjiä, presentereitä, agentteja ja kulttuurialan toimijoita kaikkialta maailmasta katsomaan pohjoismaisen nykytanssin valittuja teoksia.

Katselmuksien ohjelmistot on koottu avoimien hakujen perusteella ja valinnoista on vastannut vaihtuva kansainvälinen jury. Haku Reykjavikissa järjestettävään katselmukseen on auki 31.1. saakka. Mukaan voi hakea täältä:http://www.icehotnordicdance.com/

Aikaisempina vuosina ICE HOT -katselmuksia on järjestetty Kööpenhaminassa (2016), Oslossa (2014), Helsingissä (2012) ja Tukholmassa (2010).

ICE HOT Nordic Dance on yhteistyöverkosto, joka kehittää pohjoismaisen tanssin näkyvyyttä ja tunnettuutta maailmalla. Katselmusten järjestämisen lisäksi se on myös järjestänyt residenssivaihtoa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, vienyt yhteistyöosaamista Aasiaan sekä tutkinut yhteistyömahdollisuuksia eri puolilla maailmaa.

Tanssin Tiedotuskeskus on yksi ICE HOT-verkoston viidestä pohjoismaisesta partnerista ja vastasi Helsingin katselmuksen järjestämisestä vuonna 2012.

ICE HOT -verkoston toimintaa on rahoittanut Pohjoismainen Ministerineuvosto ja katselmuksien järjestämiseen on saatu sekä pohjoismaista että kansallista rahoitusta.

Lisätietoja:
Kansainvälisten asiain koordinaattori
Katarina Lindholm, katarina.lindholm@danceinfo.fi
ICE HOT Nordic Dance

 

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa:
Pin It
Bookmark the permalink.

Comments are closed