Tanssin Aika -festivaalilla maailmanluokan ohjelmisto nykytanssia

Mediatiedote
13.9.2016

Julkaisuvapaa

TANSSIN AIKA -FESTIVAALILLA MAAILMANLUOKAN OHJELMISTO NYKYTANSSIA

Yhdestoista Tanssin Aika –festivaali järjestetään Jyväskylässä 22.-24.9.2016. Uudistunut festivaali tarjoaa huikean ja monipuolisen kattauksen maailmanluokan nykytanssia.

Tanssin Aika -festivaalin aloittaa torstaina kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä Kinetic Orchestran teos Rohkeat, joka on teos leikistä, välittämisestä ja yhteisistä hurjista jutuista. Rohkeat vierailee myös Äänekosken Painotalossa perjantaina.  Festivaali jatkuu Aalto-salissa radion ja tanssin yhdistämistä tutkivalla teoksella Taideakatemia (Anna Cadia, Janne Marja-aho ja Panu Varstala).  Ohjelman Aalto-salissa päättää torstaina ja perjantaina yömyöhään jatkuvat festariklubit, joiden ohjelmassa torstaina nähdään tanssiryhmä Off/Balancen Hutiklubi ja perjantaina Sonya Lindforsin Swag Lessons sekä TUFF!:n Toistuvat yllätykset. Lapsille Tanssin Aika –festivaali tarjoaa yhdessä Lasten Lystin kanssa Favela Vera Ortizin ja Jukka Tarvaisen seikkailevan turistin Aventuristin ja Kinetic Orchestran Jarkko Mandelinin Supersankariakrobatia –työpajan perjantaina Aalto-salissa.

Festivaalin yhteistuotannoista suurin tänä vuonna on Tero Saarinen Companyn Morphed. Teos vierailee Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä perjantaina 23.9.  Tero Saarisen vaikuttavaa liikekieltä tulkitsee seitsemän miestanssijaa monivivahteisessa lavastuksessa. Esityksen jälkeen on yleisökeskustelutilaisuus kaupunginteatterin ylälämpiössä. Vierailuesitys toteutetaan yhdessä Jyväskylän kaupunginteatterin, Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Tero Saarinen Companyn yhteistuotantona.  Lisäksi Tero Saarinen pitää tanssin ammattilaisten Tekniikka- ja repertoaariworkshopin lauantaina.

Lauantaina festivaalin tapahtumakeskiö siirtyy Veturitalleille Kisko-klubille, jossa nähdään Tanssiteatteri Tsuumin Mies ja Nainen –demonstraatioita perusasioista sekä jyväskyläläislähtöisen Cecilia Moision liikemonologi It’s not you, it’s me.

Festivaalin ilmaisohjelmassa on lauantaina Jukka Tarvaisen vetämä Noin kolmen kilometrin liike, jossa tanssitaan yhdessä läpi kaupungin. Taneli Törmän ja Nille Bechin viikon kestoisen työskentelyn Kehollistumisen merkkejä -lopputulos esitetään Ti-La 2016 –galleriassa myös lauantaina. Jyväskyläläisen valokuvaajan Matti Häyrysen tanssivalokuvanäyttely on nähtävissä Aalto-salin aulassa torstaina ja perjantaina.  Festivaalin oheisohjelmana on nuorille suunnattu Tehtaan sunnuntaisessiot heti festivaalin jälkeisenä sunnuntaina Jyväskylän Kankaan Pergamenttihallissa.

Tanssin Aika –festivaalin yhteydessä järjestetään tänä vuonna myös tanssin kentän ammattilaisfoorumi Kiertoliike. Kiertoliikkeen tuotannosta vastaavat tänä vuonna Keski-Suomen Tanssin Keskus sekä Tanssin Talo ry.

Festivaalin tuottamisesta vastaa Keski-Suomen Tanssin Keskus ja tämä vuosi on ensimmäinen uudelle taiteelliselle johtajalle Antti Lahdelle.

Lisätietoja:
Riikka Polso
tuottaja
riikka.polso@tanssinkeskus.fi
p. 045-3445136

Tarkempi ohjelma ja työpajatiedot: www.tanssinaika.fi
Kiertoliike 2016: http://kiertoliike.tanssintalo.fi/
Tehtaan sunnuntaisessiot: https://www.facebook.com/events/1646164412362952/
Ilmoittautuminen työpajoihin: info@tanssinkeskus.fi

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa:
Pin It
Bookmark the permalink.

Comments are closed