Carry On (Avdal/Shinozaki)


Tapahtuman tiedot

Tämä tapahtuma on käynnissä alkaen 28 lokakuu 2021 kunnes 30 lokakuu 2021. Sen seuraava esiintymä on 28.10.2021

  • Kategoriat:
  • Tulevat päivämäärät:

Paikka: Jyväskylän taidemuseo (Kauppakatu 23)

Esitysaikataulu:
Torstaina 28.10. klo 17, 18 ja 19
Perjantaina 29.10. klo 17, 18 ja 19
Lauantaina 30.10 klo 12, 13 ja 14

Liput ennakkoon:
https://events.liveto.io/?search=carry%20on

Jyväskylän taidemuseossa nähdään Heine Avdalin ja Yukiko Shinozakin Carry on -tanssiesitykset 28.-30.10. Näytökset tuotetaan yhteistyössä Tanssin Keskuksen ja Jyväskylän taidemuseon kanssa.

Carry On -teos valittiin mukaan Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelykokonaisuuteen 2020, mutta tanssiesitysten toteuttaminen viivästyi koronatilanteen vuoksi.

Koreografit Heine Avdal (Norja) ja Yukiko Shinozaki (Japani) työskentelevät Brysselissä ryhmänimellä Fieldworks.
Fieldworks´in esitykset tutkivat tilojen, paikkojen ja esineiden suhdetta toisiinsa sekä sitä, millaisia muistin ja historian kerrostumia voi ilmentää liikkeen ja kehon avulla.

Carry On pohjautuu teossarjaan, joka alkoi Kaukaiset äänet -nimisellä teoksella 2014. Teos tutkii erilaisten tilojen toimintoja ja merkityksiä jokapäiväisessä elämässä ja se luodaan uudelleen jokaiseen esityspaikkaansa.
Tanssiteoksessa tarkastellaan, kuinka tila vaikuttaa liikkeeseen tai miten liike puolestaan tuottaa tilaa tai vaikuttaa siihen. Nyt teos jatkuu Jyväskylässä uuteen esityspaikkaansa luotuna.

 

Teoksen ensi-ilta nähtiin vuonna 2015 Japanissa, Tokion Spiral Hall:issa. Tämän jälkeen teos on esitetty Belgiassa, Latviassa, Saksassa ja useampaan otteeseen Norjassa.

Koreografit kuvailevat työtään seuraavasti:

”Haastamalla sen mitä pidämme itsestäänselvyytenä ja etsimällä runoutta arkielämästä, pyrimme näyttämään tutut tilat ja asiat uudessa valossa.
Taide ei ehkä suoraan muuta maailmaa, mutta me toivomme työmme voivan muuttaa tavan, jolla näemmä maailman.”

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa:
Pin It
Bookmark the permalink.

Comments are closed