Tanssin Aika: TanssiTiloissa -ilmaisohjelma


Tapahtuman tiedot

Tämä tapahtuma on käynnissä alkaen 25 syyskuu 2019 kunnes 28 syyskuu 2019. Sen seuraava esiintymä on 25.9.2019 11:00

  • Tulevat päivämäärät:

Tanssitiloissa on Jyväskylän elinkeinoyksikön Jyväskylän keskusta 3.0n ja Keski-Suomen Tanssin Keskuksen yhteinen projekti, jonka tarkoitus on lisätä keskustakävijöiden välitöntä kontaktia tanssitaiteeseen ja esitellä tanssin eri toimintamuotoja eri kohde- ja ikäryhmille.

Kaikkiin esityksiin ja työpajoihin on vapaa pääsy!
—–
Tanssitaitelija Terhi Kuokkanen pitää tilassa ennakkoon tilattavia yksilöityjä Koreografin kulma – koreografiatunteja. Koreografin kulma on konsepti, jossa Terhi Kuokkanen suunnittelee ja harjoituttaa lyhyen tanssillisen hetken osallistujan itse valitsemaan musiikkiin. Lopputuloksena on oma soolotanssiteos! Yhden tunnin kesto on 1-1,5 tuntia. Harjoitukset ovat aikavälillä 25.-28.9. Aikoja on varattavissa rajallinen määrä, varaukset 13.9. mennessä info@tanssinkeskus.fi.
—–
Ke 25.9.

klo 11.00-11.15 ja 12.00-12.15
Lounasbreikki: Lattareista energiaa työpäivään -työpaja
Ohjaaja tanssinopettaja Noora Kolanen

Energiaa etelän rytmeistä syksyn viileneviin työpäiviin. Avataan lempeästi hartiat ja alaselkä sykkivän lattarimusiikin tahdissa.

To 26.9.

klo 11.00-11.15 ja 12.00-12.15
Lounasbreikki: Baletin tekniikkaa työpäivään -työpaja
Ohjaaja tanssitaiteilija Saga Elgland

Työpajassa haetaan ryhtiä ja pitoa keskivartaloon ja mietitään vartalon linjauksia ottaen vinkkejä baletin tekniikasta.

klo 14.30
Hopeatanssit

Päivätanssit ostoskeskuksen ytimessä ohjaa tanssinopettaja Kirsi Nuutinen

klo 16.00
Keskustelu: Tanssifestivaalit kaupunkikuvassa?

Keskustelijoina mm. Tanssin Aika -festivaalin taiteellinen johtaja Antti Lahti, Tanssi Virtaa -nykytanssifestivaalin taiteellisen työryhmän puheenjohtaja Anniina Kumpuniemi ja Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpää.

Pe 27.9.

klo 9.15, 10.15 ja 11.30
Tanssiteatteri Raatikko: Vihreä Portti

3-9 vuotiaille, kesto noin 40 min.
Esiintyjä: Ludmila Pussinen
Koreografia: Heidi Masalin
Sävellys ja äänitykset: Olli Havu
Puvustus: Terttu Torkkola

Vihreä Portti on tanssillinen satu, joka saa kehon ja mielikuvituksen liikkeelle. Vihreässä Portissa lapset sekä katsovat tanssia että tanssivat itsekin.

Pajassa tutustutaan ihmeotus Felineen, joka on kovin tutunoloinen; hänessä on piirteitä sekä eläimestä että ihmisestä. Feline on utelias ja haluaisi saada uusia ystäviä vihreän portin toiselta puolelta, ihmislasten puolelta.

Tanssipajan teemana on tanssi ja mielikuvitus. Pajassa lapset kulkevat Vihreän portin läpi metsän taikamaailmaan, jossa he rakentavat tarinan yhdessä tanssijan kanssa. Lapset tutustuvat tanssiin tarinankerronnan kautta; liikkeen laatu ja tempo muuttuvat luontevasti tarinan mukana.

Esitykseen mahtuu noin 25 lasta, ennakkoilmoittautumiset info@tanssinkeskus.fi

Klo 13.00
Keskustelu: Mite tuoda tanssitaiteen kokeminen osaksi kaupunkikeskustaa?

Miten tanssitaiteen voi kohdata kaupunkikeskustassa? Keskustelijoina mukana mm. Keski-Suomen taiteellisen toimikunnan jäsenet Antti Lahti, Elina Wuethrich, Anniina Kumpuniemi ja Anna Ruth

klo 17.30 – 18.15
Hupsistakeikkaa -tanssitunti
Ohjaajana tanssinopettaja Heta Hämäläinen

Hupsistakeikkaa -tanssitunti on isovanhempien ja lastenlasten ikioma yhteinen tanssitunti. Tervetuloa viettämään yhteinen hetki elämyksellisen tanssiseikkailun parissa. Ilmoittautuminen info@tanssinkeskus.fi.

La 28.9.

klo 13.00-14.00
Stage on vapaa

Stage on vapaa on tanssioppilaiden oma vapaa esiintymisfoorumi. Tervetuloa yksin tai porukalla esiintymään kaikkien iloksi ja tapaamaan muita harrastajia. Pakolliset ilmoittautumiset 13.9. mennessä info@tanssinkeskus.fi. Harjoitukset järjestetään samana päivänä tilassa klo 10.30 – 12.30.

Klo 16.00
Tanssin Kokeiluareena

Kolmas Tanssin Kokeiluareena kutsuu mukaan keskeneräisiä tanssi- ja esittävän taiteen teoksia. Esitys saa olla raakile, vielä hyvin alussa oleva idea tai vaihtoehtoisesti jo valmiimpi teos. Esitysten jälkeen järjestetään feedback forum, joka mahdollistaa yleisön ja taiteilijan välisen palautteen annon ja saannin. Pakolliset ilmoittautumiset 13.9. mennessä info@tanssinkeskus.fi.

Toimintaa tukee Alfred Kordelinin säätiö

Yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa:
Pin It
Bookmark the permalink.

Comments are closed