TIEDOTE: Kiertoliike 22.-23.9. kokoaa tanssin huiput Jyväskylään!

Tiedote 19.9.2016

Kiertoliike 2016 kokoaa yhteen suomalaisen tanssikentän Jyväskylässä

Yhteisöllisyyden teemaa käsittelevässä tapahtumassa ovat puhumassa muun muassa sosiologian professori Turo-Kimmo Lehtonen sekä kulttuurintutkimuksen professori ja mediakulttuurin dosentti Hanna Kuusela. Myös keskustelutilaisuuksia vetää nimekäs tanssin ammattilaisten joukko, muun muassa Tero Saarinen Companyn toiminnanjohtaja Iiris Autio ja flamencotaiteilija Kaari Martin.

Toista kertaa järjestettävien tanssin ammattilaispäivien Kiertoliike 2016:n teemana on Yhteenkuuluvuus, yhteisöllisyys vai yksilöllisyys? Panelisteina ja keskustelujen vetäjinä toimivat suomalaisen tanssikentän kärkinimet. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Tanssin talo ry ja Keski-Suomen Tanssin Keskus yhteistyössä tanssin aluekeskusten kanssa.

– Valtakunnallinen yhteistyö on tärkeää niin Tanssin talolle kuin koko ammattilaiskentällemme. Tarvitsemme alan yhteisen äänen voimistamista, ajankohtaisten teemojen nostamista esille ja keskustelua. Kiertoliike on tärkeä osa Tanssin talon ja aluekeskusten yhteistä toimintaa, Tanssin talon toiminnanjohtajaHanna-Mari Peltomäki sanoo.

– Yhteistyössä on aina mahdollisuus johonkin suurempaan – niin nytkin. Tanssin talon valtakunnallinen vaikuttavuus mahdollistaa Kiertoliikkeen laajemman näkyvyyden. Olemme yhteisen hyvän äärellä ja tahtotila tapahtuman onnistumiseen on yhteinen, Keski-Suomen Tanssin Keskuksen toiminnanjohtaja Mari Hautala sanoo.

Tapahtuman vetovastuu siirtyy vuosittain eri aluekeskuksille. Hautalan mukaan Kiertoliikkeen alueellisuus on tärkeää, sillä se antaa paikallisille ammattilaisille mahdollisuuden esittäytyä ja samalla isännöidä tapahtumaa.

– On hienoa, että saamme Jyväskylään kerättyä kerralla ison porukan tanssialan eri ammattilaisia. Tanssin ammattikenttä on valtakunnallisesti ajateltuna pieni ja volyymi syntyy monesti määrästä. Kiertoliikkeen kanssa yhtä aikaa järjestettävä Tanssin Aika -festivaali takaa sen, että muutaman päivän ajan Jyväskylässä tanssilla on iso näkyvyys.

Tapahtuman keynote-puhujana kuullaan Tampereen yliopiston sosiologian professoria Turo-Kimmo Lehtosta, joka käsittelee luennossaan yhteisöllisyyttä kiertoliikkeenä. Lisäksi kulttuurintutkimuksen tohtori Hanna Kuusela ja taiteilijaLaura Rämä keskustelevat kollektiivisen työskentelyn haasteista ja sudenkuopista.

Paneelikeskustelussa pohditaan, miten toimijuus tanssin kentällä tällä hetkellä rakentuu ja organisoituu. Miten uudet kollektiivit vaikuttavat olemassa oleviin tanssin instituutioihin? Miten instituutiot voivat olla mukana tukemassa ja vahvistamassa yhteisöllisyyttä? Paneelikeskustelijoina ovat tuottaja Outi Järvinen Arts Management Helsingistä, koreografi Alpo Aaltokoski, freelancer ja Yhteisö tanssii ry:n puheenjohtaja Anniina Aunola sekä opettaja, pedagogi Teija Häyrynen.

Paneelin teemoja syvennetään sitä seuraavissa roundtable-keskusteluissa, joita vetävät panelistit. Yhteenkuuluvuuden, yhteisöllisyyden ja yksilöllisyyden teemoja käsitellään myös ammattikunnittain jaetuissa keskusteluryhmissä. Tuottajien keskusteluryhmää vetävät Tero Saarinen Companyn toiminnanjohtaja Iiris Autio ja Off/Balancen tuottaja Antti Lähdesmäki, pedagogien lehtori Ulla Mäkinen ja läänintaiteilija Isto Turpeinen, taiteilijoiden koreografit Samuli Nordberg ja Kaari Martin ja ohjelmistosuunnittelijoiden / kuraattorien ryhmää ANTI-festivaalin taiteellinen johtaja ja vastaava tuottaja Johanna Tuukkanen ja Tanja Rasi.

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.kiertoliike.tanssintalo.fi.

Media on lämpimästi tervetullut osallistumaan tapahtumaan! Median akkreditoitumispyynnöt Tiia Lappalainen, p. 040 733 2036, press@tanssintalo.fi.

Haastattelupyynnöt:
Tiia Lappalainen, tiedottaja, Tanssin talo p. 040 733 2036

Lisätiedot:
Mari Hautala, toiminnanjohtaja, Keski-Suomen Tanssin Keskus p. 044 399 2234

Kiertoliike on tanssin kentän valtakunnallinen ammattilaisfoorumi, joka kokoaa tanssin toimijoita yhteen tanssin kentältä lajiin, taustaan ja ammattiin katsomatta jakamaan, kuulemaan, keskustelemaan ja vaikuttumaan. Vuosittain eri puolilla Suomea paikallisten tanssifestivaalien yhteydessä järjestettävän foorumin teemat koostuvat alan ajankohtaisista kysymyksistä.

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa:
Pin It
Bookmark the permalink.

Comments are closed