Sivullinen

Kuva: Olohuonetuotanto / Johannes Myllymäki

Sivullinen -näytelmässä kerrotaan kiusatun tytön, Ronjan, tarina sivullisten näkökulmasta. Näytelmässä annetaan ääni Ronjan äidille, koulupsylogille, veljelle, opettajalle ja kaverille, jotka kaikki tarkastelevat tapahtumia omasta näkökulmastaan.

Miksi joku kiusaa ja joku joutuu kiusatuksi? Kiusattu voi olla kuka vain, siihen ei tarvita mitään syytä. Kiusaaja tarvitsee jonkun, jonka avulla hän voi nostaa itsensä hierarkiassa toisten yläpuolelle. Hän kaipaa huomiota. Eikä siinä ole mitään kummallista, koska meistä jokainen haluaa tulla nähdyksi. Se on ihmisen perustarve. Mutta pitäisi löytää positiivisia tapoja tulla nähdyksi, jotka eivät satuta toisia.
– näytelmän Koulupsykologi

Kiusatun Ronjan tunteisiin ja ajatuksiin katsoja pääsee hänen päiväkirjatekstiensä kautta. Päiväkirjateksteihin sävelletty musiikki ja niihin rakennetut koreografiat syventävät tarinaa. Koreografiat kehollistavat niitä tuntoja, joita koulukiusaaminen on herättänyt liittyen itsetuntoon, itseinhoon, ulkopuolisuuden kokemukseen, pelkoon, yksinäisyyteen ja minäkuvaan.

Ohjaus / käsikirjoitus: Annu Sankilampi
Roolit / koreografia: Ulla Väätäinen
Musiikki: Aaro Vuotila
Ronjan ääni: Helmi Huhtaniemi
Tekniikka: Mikko Kokki
Tuotanto: Teatterikone 2017/ Laura Eteläaho
Teos on Tanssin Keskuksen osatuotanto
Kesto: 45min
Hinta: 650€ (+mahdolliset matkakulut)

 

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa:
Pin It
Bookmark the permalink.

Comments are closed