Tanssien kesään! / Kunnan tanssitaiteilija -hanke

16.6.2022

Tanssien kesään! – Kunnan tanssitaiteilija -hankkeen taiteilijat aloittavat työskentelynsä.

Kunnan tanssitaiteilija -hankkeen tarkoituksena on tuoda esille tanssitaiteen toimintamahdollisuuksia erilaisissa toimintaympäristöissä. Hankkeen kautta halutaan vahvistaa kuntien kulttuuritoimintaa lisäämällä tanssitaiteen saatavuutta osana ihmisten arkea, tarjota uudenlaisia osallistavan toiminnan malleja sekä edistää taiteellisen ajattelun vahvistumista yhteiskunnan eri toimialoilla. Kesällä hankkeessa työskentelevät Elli Pulkkinen Jyväskylä (ikääntyneiden palvelutoiminta), Heidi Luomala Laukaa (matkailupalvelut), Elsa Heikkilä Keuruu (nuorten leiritoiminta ja alueellinen tapahtumatoiminta). Tanssitaiteilijat voi tavata kesäkalenterin mukaisesti erilaisissa yleisötilaisuuksissa tai yllätyksellisesti eri yhteyksissä.

Hanke jatkuu syksyllä Anne-Maarit Kinnusen työskentelyllä Äänekoskella (ikääntyneiden palvelutoiminta) sekä Matti Pulkkisen työskentelyllä Viitasaarella (nuorisotoiminta).

Kunnan tanssitaiteilija -hanke toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen, Jyväskylän kaupungin, Äänekosken kaupungin, Laukaan kunnan, Keuruun kaupungin ja Viitasaaren kaupungin kanssa. Hanketta tukee Jenny ja Antti Wihurin rahasto.