Vuoden 2022 Tanssin Aika -festivaalin ohjelmisto on julkaistu

9.8.2022

Tanssin Aika -festivaali 30.9.-2.10.2021
SYKSYN FESTIVAALI ON NAISTAITEILIJOIDEN JA YHTEISÖLLISYYDEN JUHLA

Vuoden 2022 Tanssin Aika –festivaali ratkoo tanssin ja yleisön suhdetta. Ohjelmistossa on suurimmaksi osaksi naistanssitaiteilijoiden teoksia. Kaikkia festivaalilla esitettyjä teoksia yhdistää yleisösuhde, joka on ajateltu ja kurottaa kohti laajemman tanssiyleisön syntyä alueelle.

Viime vuoden festivaalin tapaan yksi esityksistä ALL – a physical poem of protest osallistaa paikallisia tekosprosessissaan. Koreografi Mia Habib tuo sekä Villa Ranaan Blomstedtin saliin että Valon kaupungin ohjelmsitoon suurteoksen, joka on kiertänyt Wienissä, Portlandissa, New Yorkissa, Trondheimissa, Kölnissä, Pariisissa, Bordeauxissa ja Berliinissä. Teoksessa kohtaavat paikalliset tanssinharrastajat, ammattilaiset ja tanssi entusiastit.

Suuren joukon teoksen lisäksi festivaalilla esitetään kaksi sooloa: Sara Grotenfeltin Last Hurrah ja Jenni-Elina von Baghin A Prologue.

Festivaalin Avajaiset – PerjantaiSET järjestetään yhteistyössä Keskellä-kollektiivin kanssa, jolloin estraadilla nähdään erilaisia demoja, ideoita ja aihioita tanssiteoksista. Ohjelman jälkeen yleisö pääsee itse tanssimaan DJn säestyksellä.  Tanssi ja vanhemmuus –tapaamisessa jatketaan Helsingissä toukokuussa aloitettua tanssijavanhempien verkoston syntyä. Työpajamaisessa kohtaamisessa ratkotaan tanssijan arjen ja vanhemmuuden yhdistämistä. Ilta-aikaan Villa Ranan seinälle heijastetaan mm. Keski-Suomessa syntynyttä uutta tanssilyhytelokuvaa.

Tarkemmat tiedot festivaalin ohjelmistosta löytyy verkkosivuilta tanssinaika.fi