Kinetic Orchestra saapuu Jyväskylään

3.11.2022

Kinetic Orchestran uusin nykytanssiteos Like There´s No Tomorrow on visuaalinen iloittelu, joka inspiroituu Philippe Halsmanin valokuvateoksesta Dali Atomicus (1948).

Teos muodostuu limitteisistä kohtauksista, jotka huipentuvat kerta toisensa jälkeen omanlaiseensa loppukuvaan. Surrealismin hengessä liike, musiikki ja visuaalinen maailma pursuilevat hyvin omalakisinaan, mielikuvituksellisina ja vapaasti muovautuvina elementteinä, jotka loksahtavat yhteen muodostaen katarttisia hetkiä.

Teoksen edetessä esiintyjät, asiat ja esineet järjestäytyvät ja muuttavat muotoaan yhä uudelleen luoden surrealistisia veistoksia ja maisemia. Tiheä teos kiihdyttää toistuvasti kohti loppuaan tarjoillen unenomaisia näkymiä, joissa ajan käsite liukenee ja huominen unohtuu.

Kinetic Orchestra tunnetaan fyysisestä ja taidokkaasti eri tanssitekniikoita ja kamppailulajeja yhdistelevästä liikekielestään. Like There’s No Tomorrow ei tule olemaan tästä poikkeus. Sen sisäiseen logiikkaan kuuluvat vauhti, spontaanius ja yllättävät sattumukset, jotka perustuvat tarkasti harjoiteltuun ja pitkälle kehitettyyn tanssiin.​

Esitykset:

Ensi-ilta 7.12.2022 klo 19 kulttuurikeskus Stoa Helsinki

Kulttuurikeskus Stoa Helsinki 8.12. klo 19, 9.12. klo 19, 10.12. klo 19 ja 11.12. klo 15

Jyväskylä 16.12.2022 -> LIPUT MYYNNISSÄ LIVETOSSA!

Kuopio 18.12.2022

Turku 21.12.2022

Kesto ~60 min

Koreografia ja konsepti Jarkko Mandelin ja työryhmä
Tanssi Anni Koskinen, Kalle Lähde, Suvi Nieminen ja Oskari Turpeinen

Pukusuunnittelu Maria Sirén

Valosuunnittelu ja lavastus Veli-Ville Sivén

Sävellys ja äänisuunnittelu Janne Hast

Muusikot äänitteellä Janne Hast ja Petri Kautto

Tuottaja Sanni Giordani ja Sofia Suomalainen

Tuotanto Kinetic Orchestra

Tukijat Taike, Koneen Säätiö, Helsingin kaupunki

Kuva: Mikael Ahlfors

****

Vuonna 2009 perustettu Kinetic Orchestra on helsinkiläinen nykytanssiryhmä, jonka taiteellisena johtajana toimii koreografi ja tanssija Jarkko Mandelin. Ryhmän vuotuinen toiminta koostuu tanssiteostuotannoista, kiertuetoiminnasta ja teosten ympärille rakentuvasta aktiivisesta tanssin opetus- ja työpajatoiminnasta. Kinetic Orchestran taiteellinen työ keskittyy liikkeeseen. Ryhmä pyrkii teoksissaan ilmentämään yhteenkuuluvuuden voimaa ja pitkäjänteistä harjoitustaustaansa suhteessa ympäröivän yhteiskunnan tapahtumiin. Ryhmä työllistää Mandelinin ohella kolme kokoaikaista tanssitaiteilijaa (Sanni Giordani, Anni Koskinen ja Oskari Turpeinen) sekä tuottajan (Sofia Suomalainen). Heidän lisäkseen ryhmä työllistää vuosittain 10–15 freelance-taiteilijaa määräaikaisiin työsuhteisiin.

Esityksen lisäksi tarjoamme Kinetic Orchestra vetämän partnerointityöpajan. Lisätietoja työpajasta löydät täältä!