Liikeveistämötaiteilija Anne-Maarit Kinnunen

12.3.2024

Liikeveistämöesittelyt jatkuvat!

Esittelisitkö itsesi lyhyesti?

Olen Anne, jyväskyläläinen tanssija, tanssintekijä ja opettaja. Olen työskennellyt tanssin vapaalla kentällä erilaisissa projekteissa, hankkeissa ja kokoonpanoissa vuodesta 2006, ensin Isossa-Britanniassa ja sen jälkeen Suomessa.

Minua inspiroi luonto, ihmiset, haaveilu, pysähtyminen, nauraminen, huonot vitsit ja hyvä ruoka. Erilaiset keholliset tekniikat, etenkin somaattiset menetelmät, ovat lähellä sydäntäni. Minua kiinnostaa tutkiskella kuinka kehollistaa erilaisia kokemuksia, havaintoja ja aistimuksia liikkeeksi ja kokonaisiksi teoksiksi.

Mikä on ollut mieleenpainuvinta tähän astisella taiteellisella urallasi?

Tähän astiselle taiteelliselle uralle on mahtunut monia mieleenpainuvia tapahtumia, arvokkaita kokemuksia ja lukuisia esiintymisiä, joita voisin nostaa esiin. Kuitenkin kaikkein mieleenpainuvinta ovat olleet kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa olen saanut jakaa työn iloja ja haasteita, oppia uutta ja kehittyä niin taiteilijana kuin ihmisenäkin. Kollegat, työyhteisöt, ja yhteistyöt  .

Mitä odotat Liikeveistämö-työskentelyltä, entä millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Odotan innolla syvällistä ja antoisaa työskentelykokemusta, joka auttaa minua kehittymään taiteilijana ja löytämään uusia tapoja ilmaista itseäsi tanssin kautta.  – Aikaa ja tilaa, kokeiluja, vertaistukea ja reflektion mahdollisuutta.

Tulevaisuuden suunnitelmiini kaikessa yksinkertaisuudessaan kuuluu tekijyyden kehittäminen. Haluan rohkeasti tutkia ilmaisun muotoja ja tekniikoita, jotka voivat avata uusia ulottuvuuksia taiteelliseen työhöni. Toivon myös, että saan tulevaisuudessa toteuttaa erilaisia taiteellisia projekteja ja prosesseja yhteistyössä muiden taiteilijoiden kanssa.