Liikeveistämötaiteilija Iiris Hilden

22.3.2024

Liikeveistämön kolmas taiteilijaesittely

Esittelisitkö itsesi lyhyesti?

Olen jyväskyläläislähtöinen, sittemmin helsinkiläistynyt tanssitaiteilija. Ajattelen itseäni ensisijaisesti tanssija-esiintyjänä, kanssa-ajattelijana ja pedagogina. Haluaisin löytää tanssimisen kokemuksille yhä enemmän kieltä ja sanastoa, joka ei puhu tanssista ulkopuolelta vaan sisältä käsin.

Mikä on ollut mieleenpainuvinta tähän astisella taiteellisella urallasi?

Sellaiset tanssimisen ja esiintymisen hetket, jolloin tanssi ikään kuin tanssii itsensä. Tuollaisissa hetkissä tuntemattomasta tulee tuttua ja toisaalta tutusta tuntematonta. Minulle tanssimisen hetkessä avautuu uusia näkökulmia, kun rytmit, tunnut ja kanssatanssijoiden kutsut tempaavat mukaansa.

Mitä odotat Liikeveistämö-työskentelyltä, entä millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Useiden opiskeluvuosien jälkeen Liikeveistämö mahdollistaa minulle aikaa sulatella oppimaani ja juurruttaa työtapojani koulun ulkopuolella. Usein synkältä ja mahdottomalta tuntuvan taidealan rakennettomuudessa haluaisin synnyttää tiloja, joissa on mahdollista työskennellä itsestä ja ympäröivästä huolta pitäen. Unelmoin yhdessä tanssimisesta, resurssien jakamisesta ja jonkinlaisesta paluusta takaisin Jyväskylään. Toivon löytäväni maisemia, joissa tanssi hivelee, herkistää ja ihastuttaa.