Heta Hämäläinen

Heta Hämäläinen

Olen tanssipedagogi ja taidekasvattaja. Autan kehollisuuden, luovan liikkeen ja tanssin avulla ihmisiä oppimaan itsestään, kehostaan ja kulttuureista, lisäämään kokonaisvaltaista hyvinvointiaan sekä kasvattamaan kehotietoisuuttaan, itsetuntemustaan ja oppimiskykyään.

Intohimoni kohde on erityisesti afrotanssi. Olen vuodesta 2011 asti kehittänyt afropohjaisia lastentansseja taapero- ja lastenafroa sekä myöhemmin myös alakouluikäisille suunnattua AfroKidsiä osana tanssitaiteen perusopetusta Jyväskylän Tanssiopistossa.

Tanssinopettamisessa minua innostavat erityisesti se, kuinka vuorovaikutamme kehollisesti, miten tanssi voi tukea kokonaisvaltaista kasvua ihmisenä ja miten sen kautta voi oppia omasta ja muiden kulttuureista. Tunneillani painottuvat tanssimisen ilo, omanlainen ilmaisu ja kannustava ilmapiiri.

Minua inspiroivat myös kehollisten ja luovien menetelmien soveltaminen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, (työssä) oppimiseen sekä itsensäjohtamistaitojen kehittämiseen. Olenkin hyödyntänyt kehollista osaamistani taide- ja kulttuurialojen ulkopuolella mm. työskennellessäni digibisnesvalmennuksessa. Lisäksi aloitan Mindfulness-ohjaajakoulutuksen syksyllä 2022.

Olen valmistunut taidekasvattajaksi (FM) Jyväskylän yliopistosta 2011 ja suorittanut siellä myös aikuiskouluttajan pedagogiset opinnot (2016–17). Afrotanssin aloitin Jyväskylän Tanssiopistossa vuonna 1999, ja olen täydentänyt opintoja Kongon tasavallassa (2012) ja Guineassa (2014). Olen toiminut pitkään Tanssiteatteri Mami Watassa (Fb-sivu MamiWata), jossa olen tehnyt niin tanssi-, laulu- kuin soittorooleja. Olin myös tanssijana Tanssiteatteri Krampissa, jossa tein mm. roolityön kauhumusikaalissa Dracula (2010) ja tanssimusikaalissa Romeo ja Julia (2012).

Tällä hetkellä toimin tanssinopettajatyön lisäksi tuottajana ja taidekasvattajana lastenkulttuuriyhdistys TaidePiiLOssa (Fb-sivu TaidePiilo). Tuotamme ja ohjaamme lapsille ja perheille innovatiivistä, elämyksellistä ja ammattitaidolla toteutettua taidetoimintaa.

Kuva: Mariana Siljamäki

Löydät minut Facebookista, Instagramista ja LinkedInistä.

Heta FB
Heta IG
Heta LinkedIn