Rebecca Laube-Pohto

Rebecca Laube-Pohto

Rebecca Laube-Pohto on freelancetanssitaiteilija, koreografi ja tanssipedagogi, sekä Keskellä-kollektiivin toinen perustaja ja taiteellinen johtaja. Tanssialan korkeakoulututkinnon hän on suorittanut opiskellen Turun Taideakatemialla (Tanssinopettaja AMK, Bachelor of Culture and Arts) ja Stavangerin yliopistossa (BA in Dance), sekä Portugalissa Escola Superior de Danca (BA in Dance) vuosina 2011-2015.

Opintojensa jälkeen Rebecca on jatkokouluttautunut aktiivisesti ulkomailla ja Suomessa useiden opettajien johdolla, sekä toimii opettajana tanssin ammattilaisten treenitunneilla ympäri Suomea. Hän on esiintynyt eri maissa muun muassa Belgiassa, Japanissa ja Intiassa ja on toiminut erilaisissa projekteissa ja vapaan kentän työryhmissä tanssijana ja koreografina: Solidaariset kehomme -työryhmä (2019-2020), UrbanApa-mentorointiryhmä (2020-2021), Niin metsä vastaa -työryhmä (2021-), Passing Through by 40 -ryhmä (2021) ja Keskellä-kollektiivi (2021-). Näiden lisäksi Laube-Pohto on viimeisimpinä teoksinaan toteuttanut muun muassa Sooloteos-videosarjan (2020), Matkalla-sooloteoksen (Vanha Kaivos, Outokumpu ja TicTac Art Centre, Bryssel, 2021) ja esiintyen teoksilla Freedom (2022) ja Underwater Affairs (2022) Lauantai-SETissä Kulttuuritalo Villa Ranassa.

Rebecca on erityisen kiinnostunut kehomuistista, hetkessä syntyvästä koreografiasta, läsnäolon tutkimisesta sekä ihmisten ja tilan välisistä yhteyksistä.

Lisätietoja:
Internet-sivut Rebecca Laube-Pohto

IG: @rebeccalaube
Facebook-sivut

Keskellä-kollektiivi
IG: @keskellakollektiivi
Keskellä-kollektiivin fb-sivut