Samuli Emery

Samuli Emery

tanssitaiteilija, esityksentekijä, tapahtumanjärjestäjä, opettaja, fasilitoija, MC

Samuli on mielestään jyväskyläläislähtöinen suomalais-brittiläinen queer taiteentekijä, jolla on kimurantti, mutta intohimoinen ja euforinen suhde tanssiin. Samuli väsää esityksellisiä tilanteita, kutsuu ihmisiä yhteen mullistavien ja voimaannuttavien tilojen äärelle sekä harjoittaa rakastamista kehollisena tapahtumana. Samuli janoaa taide-elitismin tuhoa ja riemullisia, eeppisiä, pähkähulluja jaettuja elämän tuntuja.

Vuonna 2019 hän valmistui tanssitaiteilijan ammattiin Itävallan SEAD-akatemiasta, pääaineenaan koreografia, minkä lisäksi hän on syventynyt useiden katu- ja klubitanssien kulttuurisiin ja liikkeellisiin perinteisiin. Opiskeluaikanaan Samuli pääsi esiintymään lukuisten tunnettujen koreografien esim. Wim Vandekeybusin, Julyen Hamiltonin ja Milan Tomasikin teoksissa sekä vaihto-opiskelemaan New Yorkin yliopistoon Tisch School of The Artsiin.

Samuli on työskennellyt kansainvälisesti ja laaja-alaisesti, esimerkiksi Meg Stuartin, Jerome Belin, Eleanor Bauerin, River Linin, Jill Crovisierin, Ceren Oranin ja Sonya Lindforsin produktioissa sekä Suomen tunnetuimpien artistien, kuten Jenni Vartiaisen, Isac Elliotin, Elastisen, Saara Aallon, Apulannan, Jari Sillanpään ja Club for Fiven kanssa. Hän on saanut useita palkintoja ja stipendejä saavutuksistaan esiintyjänä ja koreografina kotimaan lisäksi Saksassa, Puolassa, Virossa ja Italiassa. Samuli myös toimii opettajan roolissa Teatterikorkeakoulun, Helsinki Dance Companyn ja Tanssille ry:n lisäksi ympäri Suomea sekä Eurooppaa.

Some-linkit:

FB: Samuli Emery Dance
IG: Samuli Emery