Ballroom Night Jyväskylä

6.5. klo 207.5. klo 02

Ballroom Night Jyväskylä on uniikki ja säkenöivä klubi-ilta, joka tuo Jyväskylään Suomen tunnetuimpia ballroom-osaajia. Sen tarkoituksena on raivata tilaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille, juhlistaa queer-identiteettejä ja tehdä ballroom-kulttuuria tutuksi ja saavutettavammaksi Jyväskylässä.

Ballroom on erityisesti rodullistetut LGBTQP+ -identiteetit keskittävä queer-alakulttuuri, joka on levinnyt 60-luvun Harlemista, New Yorkista joka puolelle maailmaa. Ballroom on alusta alkaen toiminut turvallisempana tilana nimenomaan mustille ja ruskeille sekä trans- ja muille sateenkaareville ihmisille.

Ball-tapahtumat koostuvat useista esityksellisistä kilpailukategorioista, joissa yhdistyvät mm. muoti, kauneus, musiikki sekä voguing-tanssi eri tyylilajeineen. Eri kategorioihin pääsee tutustumaan Ballroom Night Jyväskylä -tapahtumassa Suomen ja pohjoismaiden kokeneimpien Ballroom-vaikuttajien johdolla.

AIKATAULU:
20:00 ovet auki
21:00 Ball Showcase alkaa
22:00 bileet
01:30 pilkku
02:00 bileet päättyy

LIPUT:
https://events.liveto.io/events/ballroom-night-jyvaskyla
Lippuhinnat 0-30 € maksukyvyn mukaan
Suositushinta 15,00 €

KÄYTÄNTEET:
Ballroom-yhteisö on turvallisempi tila BIPOC ja LGBTQPIA+ yhteisöille. Se on syntynyt afroamerikkalaisten ja latinojen LGBTQPIA+ -ihmisten yhteisössä New Yorkissa vastaten ensisijaisesti heidän tarpeisiinsa. Kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee kunnioittaa Ballroom-kulttuurin juuria. Pyydämme kaikkia osallistujia olemaan tietoisia siitä, miten he ottavat tilaa, tapahtumassa, mikä on suunnattu nimenomaan queer-ihmisten voimaannuttamiseen. Vältetään oletusten tekemistä toisten identiteeteistä. Kysy aina lupa toisten kuvaamiseen.

Lisätietoa turvallisemman tilan periaatteista:
http://www.kulttuuriakaikille.fi/en.php?k=18237…
Ei seksismille, homofobialle, transfobialle, rasismille, ikäsyrjinnälle, ableismille ja kaikille syrjinnän muodoille. Kyllä tasavertaisuudelle, moninaisuudelle, luovuudelle, rakkaudelle, osallisuudelle, oppimiselle, uusille kokemuksille ja yhteisöllisyydelle.

Jos tapahtumassa tapahtuu mitään häiritsevää, ilmoitathan siitä välittömästi tapahtuman järjestäjälle ja turvahenkilöstölle.

Ota yhteyttä järjestäjään sähköpostitse osoitteeseen samuli.emery@gmail.com kysymyksissä tai tiedusteluissa.

SAAVUTETTAVUUS:
Villa Rana on suojeltu rakennus vuodelta 1905, ja kaikki tilat eivät valitettavasti ole esteettömiä.
Esteetön sisäänkäynti ylä- ja alasaliin niille, jotka tarvitsevat porrashissiä, on kaupungin puoleisessa päädyssä. Kun tarvitset esteetöntä sisäänkäyntiä ja ovi ei ole auki, soita ovikelloa. Suosittelemme ilmoittamista tapahtumanjärjestäjälle osoitteeseen samuli.emery@gmail.com etukäteen, mikäli tarvitset esteetöntä sisäänkäyntiä. Pääoven sisäänkäynti ei ole esteetön.

Porrashissin lavakoko on 800x1000mm.
Talon pihassa on merkittynä yksi invaparkkipaikka.

Talossa on esteettömät ja sukupuolineutraalit WC-tilat molempien salien lähellä. Kahvilapalvelut voit tilata luoksesi joko Blomstedtin salin (yläkerta) aulasta tai Paulaharjun salin (alakerta) viereisestä kahvilatilasta tapahtumajärjestäjän avustuksella.

Tarjoamme kaulassa pidettävän induktiosilmukan niissä tapahtumissa, joissa ääni kulkee äänentoiston kautta. Tiedustele mahdollisuutta järjestäjältä osoitteesta samuli.emery@gmail.com

Tapahtuman järjestää jyväskyläläislähtöinen tanssitaiteilija ja ballroom-aktiivi Samuli Emery osana Jyväskylän Ylioppilasteatterin ”Tulin, Näin Sytyin!” -ylioppilasteatterifestivaalia. Yhteistyössä mukana Jyväskylän SeTa sekä Keski-Suomen Tanssin Keskus. Tapahtumaa tukee Jyväskylän Kaupunki.