Kinetic Orchestra: Like there is no tomorrow

16.12. klo 2021 Villa Rana, Blomstedtin sali, Jyväskylä

Kinetic Orchestran uusin nykytanssiteos on visuaalinen iloittelu, joka inspiroituu Philippe Halsmanin valokuvateoksesta Dali Atomicus (1948).

Teos muodostuu limitteisistä kohtauksista, jotka huipentuvat kerta toisensa jälkeen omanlaiseensa loppukuvaan. Surrealismin hengessä liike, musiikki ja visuaalinen maailma pursuilevat hyvin omalakisinaan, mielikuvituksellisina ja vapaasti muovautuvina elementteinä, jotka loksahtavat yhteen muodostaen katarttisia hetkiä.

Teoksen edetessä esiintyjät, asiat ja esineet järjestäytyvät ja muuttavat muotoaan yhä uudelleen luoden surrealistisia veistoksia ja maisemia. Tiheä teos kiihdyttää toistuvasti kohti loppuaan tarjoillen unenomaisia näkymiä, joissa ajan käsite liukenee ja huominen unohtuu.

Kinetic Orchestra tunnetaan fyysisestä ja taidokkaasti eri tanssitekniikoita ja kamppailulajeja yhdistelevästä liikekielestään. Like There’s No Tomorrow ei tule olemaan tästä poikkeus. Sen sisäiseen logiikkaan kuuluvat vauhti, spontaanius ja yllättävät sattumukset, jotka perustuvat tarkasti harjoiteltuun ja pitkälle kehitettyyn tanssiin.

Koreografia ja konsepti:
Jarkko Mandelin ja työryhmä
Tanssi:
Anni Koskinen, Kalle Lähde, Suvi Nieminen ja Oskari Turpeinen
Pukusuunnittelu:
Maria Sirén
Valosuunnittelu ja lavastus:
Ville-Veikko Sivén
Sävellys ja äänisuunnittelu:
Janne Hast
Muusikot äänitteellä:
Janne Hast ja Petri Kautto
Tuottaja:
Sofia Suomalainen ja Sanni Giordani

Tuotanto: Kinetic Orchestra
Tukijat: Taike, Koneen Säätiö, Helsingin kaupunki

24/ 12, Liveto